Gode råd til et langsomt internet

De fleste kender det godt: Man har lige sat sig til rette i sofaen med popcorn og Netflix. Fredagsfilmen skal til at starte, men går pludselig i stå og du tænker: Mit internet er langsomt. I dag er livet bare for kort til en langsom internetforbindelse. Internettet forbinder os med underholdning, hinanden og vores omverden – derfor skal det bare fungere.

Vil du også gerne optimere din internetforbindelse? De fleste trådløse netværk er følsomme og forstyrres let af dine andre elektroniske apparater i hjemmet. Men der findes at par hurtige fif, der kan forbedre din trådløse hastighed, rækkevidde og stabilitet. Her en hurtig nem tjekliste, som kan forbedre dit trådløse netværk:

  • Tjek om placeringen af din router er rigtig. Monteringshøjden skal ca. være i 1-1,5 meters højde fra gulvet.
  • Placer aldrig router op ad radiatorer, i et skab eller for tæt på andet elektronik. Det kan forstyrre routerens signalstyrke.
  • Hvis du fx kun har én router i en treetagers hus, kan du opleve problemer med rækkevidden. Det kan være en idé med en ekstra router, så den trådløse dækning udvides.
  • Det er altid en god idé, at have routeren tæt på de steder du bruger internettet mest – fx i stuen til streaming og TV for hele familien.
  • Nogle ældre routere kører på den såkaldte B/G-standard, der er langsom og mindre kompatibel med nyere enheder. En ny trådløs router, som bruger N- eller AC-standard kan optimere din internetforbindelse.
Kontakt os
Router kan være skyld i et langsomt internet
Et lankabel til en bedre internetforbindelse

Langt de fleste routere finder selv den kanal, som den udsender trådløst internet igennem. Men forskellige forhold kan betyde, at routeren ikke vælger den optimale løsning. Derfor kan det være nødvendigt at vælge ny kanal – den såkaldte GHz-indstilling. Der findes to slags signaler: 2,4 GHz og 5 Ghz.

  • 2,4 GHz er en svagere forbindelse, men med større rækkevidde. Derfor er 2,4 GHz signalet bedre til huse i flere plan, hvis man kun har én router.
  • 5 GHz er kraftigere og en stærkere forbindelse, men har kortere rækkevidde. Derfor er 5 GHz signalet bedre til lejligheder eller huse i et plan.

Homeinstall er din neutrale internetmontør. Vi er uafhængige af kommercielle interesser, og rådgiver derfor kun dig efter dit behov og den bedste pris. Lad os udføre et gratis servicetjek, ny opsætning, fejlfinding eller optimering af din eksisterende internetforbindelse.

Kontakt os

Ingen behøver at leve med langsomt internet eller internet, der ikke virker. Hos Homeinstall guider vi dig med de bedste tips, så du er hjulpet godt på vej. Og kan du ikke fixe det selv – så rådgiver vi dig gratis og finder den bedste løsning sammen. Ring til os i dag!

Kontakt os